Noordertoren Participaties neemt fors belang in Ecotap

01-01-2017

Boxtel, 1 januari 2017


Noordertoren Participaties neemt fors belang in Ecotap

Noordertoren Participaties II B.V. neemt een belang in het snelgroeiende Ecotap, marktleider op het gebied van oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Kees van Bergen, directeur van Ecotap, is bijzonder enthousiast over de komst van Noordertoren als aandeelhouder. “Met de kennis en kunde van de mensen achter Noordertoren denken we de komende jaren versneld te kunnen groeien, ook internationaal, en ons producten aanbod verder uit te breiden”.

Ecotap is sinds 2011 actief op de zich snel ontwikkelende markt van oplaadstations voor elektrische auto’s. Daarnaast levert het bedrijf ook oplaadstations voor elektrische fietsen en scooters. Ecotap is bijzonder innovatief als het gaat om elektrisch laden, zo ontwikkelde het de solar bench, een buitenbank op zonne-energie die stroom levert voor laptop en mobiel. Ecotap ontwikkelt en produceert niet alleen laadpalen maar beschikt ook over de software om de laadstations te beheren. In 2015 werd Ecotap verkozen als Brabants beste bedrijf. Gestart in 2011 met 3 medewerkers, nu werken er meer dan 30 en is Ecotap voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers. Ecotap beschikt inmiddels over een uitgebreid klantenbestand met klanten als Van der Valk, Hornbach, McDonald’s, Gemeenten, Schiphol, Allego, DHL en Unilever. Daarnaast levert het bedrijf ook rechtstreeks aan particulieren. Noordertoren gaat Ecotap actief ondersteunen bij haar verdere expansieplannen. Ecotap heeft reeds een netwerk van verkopers in Nederland, België en Duitsland. Het verder uitbouwen van dit netwerk is onderdeel van de groeistrategie. Daarnaast komt de nadruk te liggen op het versterken van de organisatie en het faciliteren van de innovatiekracht.

De oprichters Kees van Bergen en Peter van der Putten blijven de komende jaren het management vormen. “Deze stap was een logische gezien de fase waarin we ons bevinden en de ontwikkelingen die Ecotap doormaakt”, aldus Kees van Bergen. Hans van den Brande (Noordertoren): “de snelgroeiende markt van elektrisch rijden volgen wij al langer”. “We staan nog maar aan het begin van de ontwikkelingen en zijn dan ook bijzonder verheugd reeds in dit stadium te kunnen investeren”. “Met het instappen van Noordertoren kunnen we ons de komende jaren blijven focussen op het verder ontwikkelen van ons productportfolio”, aldus Peter van Putten verantwoordelijk voor Product Development. “Zo hebben we recent een patent verkregen voor de bouw van snelladers, waarvoor we de opdrachten hebben en die we begin dit jaar al gaan plaatsen”.
Ecotap verwacht de komende jaren fors te groeien waarbij naast de thuismarkten Nederland en België het accent komt te liggen op Duitsland. In Duitsland zijn reeds de eerste honderden palen geplaatst samen met de energiebedrijven Entega en Rheinenergie. “Het is bekend dat Nederland voorop loopt op het gebied van laadinfrastructuur, die voorsprong gaan we nu benutten”, aldus Kees van Bergen.