Noordertoren neemt meerderheidsbelang in Noten Transportbanden

01-03-2013

Noordertoren neemt meerderheidsbelang in Noten Transportbanden


Hierbij informeren wij u dat Noordertoren Participaties en B.C. Smits de aandelen in T.M. Noten B.V. hebben overgenomen van Madolex Group B.V. De verkoop heeft op 14 februari 2013 plaatsgevonden. De nieuwe aandeelhouders zijn voornemens de positie van Noten Transportbanden te versterken en verdere groei mogelijk te maken. Noten Transportbanden levert gespecialiseerde transportbanden voor sectoren als de voedingsindustrie, chemie, land- en tuinbouw, bouw, recycling en de grafische, keramische en staalindustrie. De onderneming verzorgt het complete onderhoud van bandtransporteurs en levert alle bijbehorende producten. Hierdoor kan het bedrijf een 24-uurs service garanderen. Algemeen directeur Noten Transportbanden Ben Smits hierover: “Met het toetreden van Noordertoren als aandeelhouder verzekeren wij ons van een partner die ons verder kan ondersteunen bij het uitrollen van onze groeistrategie. Met hen aan boord wordt het mogelijk om verder te investeren in groei, nieuwe afzetmarkten en eventueel overnames”.


Over Noten Transportbanden
Noten is actief in het confectioneren en leveren van rubber, leren en kunststof transportbanden. Daarnaast levert Noten bandtransporteurs en onderdelen. Met haar servicemonteurs verzorgt Noten het totale mechanische onderhoud aan transporteurs en transportbanden zowel in-house als op locatie. Noten onderscheidt zich door haar hoge serviceniveau. Noten levert een 24/7 service en houdt reparatiemateriaal en transportbanden zelf op voorraad. Dat maakt dat Noten onderhoudswerkzaamheden en reparaties terplekke snel kan uitvoeren hetgeen voor haar klanten van essentieel belang is. Noten levert zowel aan eindgebruikers als aan OEM’ers. Naast het hoofdkantoor in Venlo(Belfeld) met 2.000m2 productieruimte, is er een vestiging in Lochem en een vestiging in Breda met 300m2 productieoppervlakte. Noten is werkzaam in Nederland, Duitsland en België. Naast de mogelijkheden tot organische groei in binnen- en buitenland, zowel in medewerkers als in vestigingen, wil Noten Onderhoud Transportbanden ook een actieve buy-and-buildstrategie gaan hanteren. Om deze groei te realiseren is Noten steeds op zoek naar gespecialiseerde en gemotiveerde nieuwe werknemers.


Over Noordertoren Participaties
Noordertoren Participaties B.V. is een Nederlandse investeringsmaatschappij, die investeert in gezonde Nederlandse ondernemingen met als doel om samen met het management waarde te creëren voor alle betrokkenen. De afgelopen jaren investeerde Noordertoren onder meer in de Verpakapotheek en Effacts. Noordertoren zal Noten Transportbanden ondersteunen bij haar toekomstige groei en wens om haar marktpositie verder uit te breiden. SpringFinance trad in deze op als adviseur. SpringFinance is een onafhankelijk corporate finance adviesbureau. SpringFinance is gevestigd in Hilversum.